• Dansk site
  • English site
  • Mina sidor
  • Sök
Hjärtat av Hisingen
- preliminär säljstart våren 2018

Längs Långströmsgatan planerar Balder att uppföra ca 450 bostäder i varierad bebyggelse. Området ingår i Göteborgs satsning BoStad2021. Preliminär inflyttning från vintern 2019.

Här bor du i en citynära stadsdel med goda kommunikationer och med gott om naturområden. Området angränsar till det stora parkområdet Långströmsparken och har ett centralt och attraktivt läge på Hisingen. I parkens fridfulla atmosfär finns promenadstigar och rofylld natur. Förskola kommer att byggas i området.

På promenadavstånd ligger knutpunkt Eketrägatan med flertalet kommunikationsmöjligheter som tar dig in till city på 15 min. På ca 5 minuter tar du dig till Vågmästareplatsen och Kville Saluhall eller Backaplan där du kan handla allt du behöver.

Skicka intresseanmälan

Kontaktperson

Karin Henström

Projektledare
031-83 94 89
Picknick i parken
Välkommen hem

Omgivning

Långströmsgatan ligger på lugna och natursköna Hisingen. Hisingen är Sveriges fjärde största ö och den mest befolkade. Området ligger mellan Svartedalen och Långströmsparken, cirka 4,5 km från Göteborgs centrum och cirka 500 meter norr om Eketrägatan.

På gångavstånd hittar man även Flunsåsparken och Svarte Mosse med löpspår och naturstigar. I området finns bland annat fotbollsplaner, tennisplaner och bangolf.

I närheten finns förskolan Långströmsgatan 32-34 samt Jättestensskolan och Sjumilaskolan.

Service

Inom ett bekvämt gångavstånd finner du BVC, vårdcentral och Willys hemma. En mindre servicebutik samt en restaurang ligger centralt i området vid busshållplatsen.
I Kville Saluhall finns det mesta som kan önskas. Kött, fisk, ost, italienska och ungerska delikatesser, grönsaker, blommor och gott kaffe är bara något av allt som erbjuds.
I Backaplan som är ett av Sveriges största handelsområden finner du över 120 butiker/affärer med kaféer och restauranger medräknat.

Kommunikationer

Buss 31 till Eketrägatan tar ca 5 min. Från Eketrägatan går spårvagn 5, 6 och 10 och även ett flertal bussar. Härifrån når du centrala Göteborg på ca 15 minuter med spårvagn.

Allmänt

Denna plan ingår i BoStad2021 (Jubileumssatsningen).

Kommun

Göteborg

Område

Hisingen

Relaterade dokument

BoStad2021