• Dansk site
  • English site
  • Mina sidor
  • Sök

När Göteborg fyller 400 år 2021 skall 7 000 nya bostäder, utöver det ordinarie bostadsbyggandet, stå färdiga.

Satsningen ingår i Göteborgs 400-års jubileum med målet att göra Göteborg till en ännu bättre stad. Satsningen är döpt till BoStad2021 och är ett unikt samverkansprojekt där Göteborgs Stad och näringslivet samverkar för ökad byggtakt, bättre blandning, mer tillgänglighet och prisvärda bostäder i en barnvänlig, tät och grön stad.

Av de 7 000 bostäderna, som är det antagna målet för satsningen, utgör Balders andel ca 1 100 bostäder fördelat på fyra områden - Södra Bergsjön, Svartedalen, Västra Frölunda och Majorna.

I södra Bergsjön kommer Balder att uppföra ca 160 bostäder varav ca 70 radhus. En av målsättningarna är att genom varierad bebyggelse öka trivseln i området och skapa möjligheter till boendekarriär. Detaljplanen förväntas bli antagen under 2017.

I Svartedalen längs Långströmsgatan planerar Balder att uppföra ca 450 bostäder i varierad bebyggelse i form av punkthus lamellhus. Området angränsar till det stora parkområdet Långströmsparken och har ett centralt och attraktivt läge på Hisingen. Förskola kommer att byggas i området. Detaljplanen beräknas att antas under 2017.

På Munspelsgatan i Västra Frölunda planerar Balder att uppföra ca 450 bostäder, främst bostadsrätter i anslutning till Balders befintliga fastighetsbestånd de så kallade Stjärnhusen. Närheten till havet i väster och Frölunda Torg gör läget attraktivt. Detaljplanen förväntas bli antagen under 2017.
 
Intill Älvsborgsbron i Majorna utvecklar Balder i samarbete med HSB gamla Fixfabriken som är ett välkänt landmärke i Göteborg. I Jubileumssatsningen ingår en del av området med 500 bostadsrätter i en pittoresk miljö där hälften av lägenheterna är Balders. Området ligger i ett av Göteborgs mest attraktiva lägen. 

Kontaktperson

Erik Lavehall

Affärsutvecklare
031-83 94 28
Relaterade länkar