Du är här

Tillval

Hos Balder kan du som hyresgäst själv påverka standarden på ditt boende. Här är du välkommen att läsa mer om en rad olika tillvalslösningar som Balder kan erbjuda.

Beställning

Balder erbjuder säkerhetsdörrar, spis med varmluftsugn, kyl/frys och många andra tillval till din lägenhet. 
När du bestämt dig för vilket tillval du önskar eller vill ha mer information om våra tillval, priser och vad som kan erbjudas just dig kontaktar du oss via ditt områdeskontor.

Kök och säkerhetsdörr

Kan tillvalet installeras i din lägenhet?

När vi fått din beställning behöver vi stämma av om just ditt önskemål fungerar i din lägenhet. I en del lägenheter går det exempelvis inte att installera en diskmaskin. Det kan vara så att kökets funktion blir mycket sämre, när t.ex. lådhurtsar måste tas bort, eller att diskmaskinen inte får plats. Då har vi rätt att säga nej. Detsamma gäller om kostnaden för tillvalet av något annat skäl blir högre än normalt.

Vem får beställa tillval?

Den person/de personer som står på kontraktet får beställa tillval. Om ni är två som står på kontraktet måste båda vara med på beställningen. Personer som har en innestående skuld eller en historik av flera sena betalningar och skulder kan komma att nekas tillval tills en god betalningsförmåga kan uppvisas.

Fläkt och diskmaskin

Månadskostnad och vad ingår i priset?

Tillval är en en standardhöjande åtgärd och höjer därför lägenhetens grundhyra, eftersom värdet på lägenheten höjs när standarden ökar. En lägenhet som t.ex. fått en diskmaskin som tillval kommer i fortsättningen att vara utrustad med en diskmaskin och tillvalsprodukten tillhör lägenheten. 
När diskmaskinen tjänat ut kommer den att ersättas av en ny likvärdig produkt, du som hyresgäst betalar då samma tillvalskostnad som innan. I tillvalet ingår installation, produktens kostnad och service (vid normalt slitage). Vid fel på produkten kontaktar du Balders kundservice.

Relaterad information

Fastighets AB Balders tillval är alla framtagna med särskilt hänseende till miljö, funktion och form. 

För oss är det viktigt att du som hyresgäst själv ska kunna påverka ditt boende.