Lediga lokaler, Kontorshotell, Butikslokal, kontor, restauranger, förråd, lagerutrymmen

Du är här

Balder i Danmark

Balder inledde vår etablering i Danmark 2012 med ett förvärv av bostäder om 43 500 kvm kvadratmeter. Därefter har ingången i den danska marknaden fortsatt och numera är Balders första utländska kontor stationerat i Danmark.

Under åren genomfördes flera investeringar om totalt ca 1 700 bostadslägenheter, fördelade på åtta fastigheter i centrala Köpenhamn, Österbo, Havneholmen, Öresund och Örestad. Danmarkskontoret ligger i hjärtat av Köpenhamn, intill grannar som Rådhusplatsen och det populära nöjesfältet Tivoli. Förutom det starka bostadsbeståndet äger Balder sex hotell i Köpenhamns innerstad samt den historiska nöjesbyggnaden Circusbygningen.

Balder förvaltar och utvecklar bostäder i Danmark.

 

Framstående fastigheter:

Øresunds Strandpark

Endast ett stenkast från Amager Strand, området som också kallas Köpenhamns Riviera, uppför Balder 450 bostäder i den nya stadsdelen Öresunds Park. Närheten till stranden och lagunen erbjuder såväl avkoppling som ett aktivt liv där en mängd sportaktiviteter och kulturupplevelser årligen arrangeras.

I Öresunds Park bor man i ett exklusivt och unikt boende – präglat av den vackra danska arkitekturen, samtidigt som Köpenhamns rika storstadsliv finns inom promenadavstånd. Stadsdelen beräknas stå färdig 2018.

Balder Danmark

Cirkusbygningen

Cirkusbygningen är den äldsta byggnaden av sin sort i Europa och fastigheten slog upp sina dörrar år 1884. Genom dess långa anrika historia har miljontals människor fått uppleva några av världens absolut främsta cirkussällskap.

I modern tid har byggnaden utvecklats till så mycket mer än enbart en cirkuslokal. Numera rymmer Cirkusbygningen ett flertal olika evenemangslokaler för både professionella och privata evenemang och har plats för mellan 200 – 1 000 gäster. Här anordnas allt från större festligheter och ceremonier till kongresser och konferenser i en av Köpenhamns mest folkkära byggnader.

Balder köpte fastigheten år 2014 för 70 miljoner DKK.

Balder ser mycket positivt på den danska marknaden. Vi arbetar aktivt med att utveckla fastighets- och projektportföljen för att bygga upp en stabil och konkurrenskraftig organisation i Danmark. Tillväxten i Danmark är accelererande, och under senaste åren har Balder förvärvat flera fastigheter samt påbörjat byggandet av flera nybyggda fastigheter i både Köpenhamn och Nordsjälland. Under de närmaste åren är planen att bygga mer än 1 200 lägenheter fördelat på fem fastigheter.